Svijet
0

Hrvatski branitelji traže da se povuče iz prodaje Karadžićev roman

FENA
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata saopćila je danas da je zgrožena time što se u Zagrebu prodaje roman čiji je autor ratni zločinac Radovan Karadžić i zatražila je od vlasnika Knjižari Prosvjeta na Cvjetnom trgu da je odmah povuče.

Već mjesecima se u toj knjižari prodaje prvi roman bivšeg predsjednika Republike Srpske i jednog od najtraženijih svjetskih ratnih zločinaca, Radovana Karadžića "Čudesna hronika noći", u nakladi beogradskog "IGAM", kaže se u priopćenju.

Prodaja ove knjige usred Zagreba prije svega je sramota i skandal za Hrvatsku, a to bi isto tako bilo da je netko nakon II. svjetskom rata u bivšoj Jugoslaviji legalno prodavao Mein Kampf, ili knjige tadašnjih ratnih zločinaca. Za Karadžićem je raspisana nagrada od 5 miliona dolara. Taj zločinac sjedi negdje u šumi i piše nova djela, koja se prodaju i u Zagrebu, kaže se među ostalim u priopćenju.

Tražimo od vlasnika knjižare Prosvjeta da se djela ovog ratnog zločinca, osumnjičenog za najteža kaznena djela, uključujući genocid, odmah povuku s knjižarskih polica, jer je to još jedno ruganje hrvatskih žrtvama u Domovinskome ratu, kaže se u današnjem priopćenju UBIUDR-a.