Svijet
0

Hrvatske i srpske vođe u Australiji osudile incident na Australian Openu

Sarajevo-x.com
Vođe hrvatske i srpske zajednice u Australiji osudile su nasilje koje je jučer izbilo na otvaranju Australian Opena u Melbournu. Oko 150 gledalaca srpskog i hrvatskog porijekla izbačeno je iz gledališta ovog teniskog terena.

Navijači su jedni na druge bacali boce i konzerve sa pivom, a više od 40 policijaca moralo je intervenirati kako bi razdvojili dvije strane te spriječili izbijanje etničkog nasilja.

George Marinković, urednik novina Serbian voice izjavio je da je sukob velika sramota za obje zajednice u Australiji. ''Na Australia Openu, vidjeti ovako nešto je velika sramota. Sramota je naročito za ljude koji su rođeni u Australiji. Ja bih zabranio nacionalne zastave. U Australiji ste, nosite australijsku zastavu'', naglasio je Marinković.

Istovremeno, Tom Starčević, glasnogovornik sedmičnika Croatian Herald, naglasio je da ''etničko rivalstvo i historija nasilnih sukoba nisu izgovor za scene u središtu Melbourna".

Nakon konsultacija sa policijom, direktor Australia Opena Craig Tiley obećao je ''oštru akciju protiv učesnika incidenta''.