Svijet
0

Hrvatska: Za Vladimirom Zagorcem raspisana međunarodna tjeralica

FENA
Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova poslijepodne je raspisalo tjeralicu za bivšim pomoćnikom hrvatskog ministra obrane Vladimirom Zagorcem i objavilo je na svojoj internetskoj stranici.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je da je za Zagorcem raspisana međunarodna tjeralica, nakon što je od policije to zatražio zagrebački Županijski sud.

Uz zahtjev za tjeralicu istražna sutkinja Erna Dražančić, koja je protiv Zagorca danas pokrenula istragu i odredila pritvor, policiji je poslala i dopis Zagorčeva odvjetnika iz kojeg je vidljivo da se osumnjičenik nalazi u Austriji.

Iako su mediji dulje najavljivali da je Zagorec u bijegu i da se neće pojaviti na sudu status bjegunca potvrđen mu je tek sudskom odlukom, nakon čega je njegova fotografija s osobnim podacima uvrštena na popis tridesetak osoba nedostupnih hrvatskoj policiji.

Bivšeg pomoćnika ministra obrane sumnjiči se da je, odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000., iz sefa MORH-a odnio dragulje koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao garanciju za pet milijuna američkih dolara preuzetih od MORH-a, a namijenjenih kupnji oružja za obranu Hrvatske.