Svijet
0

Hrvatska policija i mediji o hapšenju Vjekoslava Vukovića

FENA
U Rijeci je rano poslijepodne uhićen 35-godišnjak s dvojnim državljanstvom (RH i BiH) koji ima prijavljeno prebivalište na području Rijeke zbog osnovane sumnje da je pomagao u pripremi kaznenog djela, a hapsenje je rezultat nastavka kriminalističke obrade u vezi sa sprječavanjem ubistava planiranih na području Rijeke, ističe se u saopćenju iz Ureda ravnatelja policije RH.

U Uredu se nije mogla dobiti potvrda da je riječ o, kako javljaju hrvatski i mediji iz regije, Vjekoslavu Vukoviću, šefu odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine. Hrvatski mediji navode da je uhapšen zbog osnovane sumnje da je posredovao u izvršenju kaznenog djela, te da je bio "bosanska veza" u planiranju dvostrukog ubistva automobilom bombom u Rijeci koje se trebalo dogoditi između jula i oktobra.

U priopćenju iz Ureda ravnatelja policije podsjećaju da je (prošle jeseni) provedenom kriminalističkom obradom nad dvojicom hrvatskih državljana u dobi od 36 i 40 godina utvrđeno postojanje sumnje da su planirali i poticali počinjenje kaznenih djela ubistava na području Rijeke. Za to su pribavili i sredstva za počinjenje predavši ih trećoj osobi potičući je na izvršenje kaznenih djela planirano u vremenu od 9. do 12. oktobra prošle godine.

U vezi s današnjim uhićenjem 35-godišnjaka u Rijeci rečeno je u priopćenju da je u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom u Rijeci u tijeku kriminalistička obrada, a o rezultatima će, dodaje se, javnost biti pravodobno obaviještena.