{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska: Pokrenuta istraga protiv Karlovačke pivovare

F
13.3.2007. u 19:38
0
0
Hrvatska: Pokrenuta istraga protiv Karlovačke pivovare
0
Hrvatska: Pokrenuta istraga protiv Karlovačke pivovare
Istražna sutkinja Županijskog suda u Karlovcu Jasminka Jerinić-Mušnjak donijela je danas odluku o pokretanju istrage protiv petero okrivljenih fizičkih osoba i Karlovačke pivovare kao pravne osobe te je ujedno odbila predložene mjere opreza, izvijestila je glasnogovornica tog suda Alenka Laptalo.
Sutkinja je odluku donijela danas pošto je ispitala Snježanu Štamfar-Vukelju, članicu Uprave, kao predstavnika Karlovačke pivovare.

Pokretanjem istrage i Karlovačka pivovara kao pravna osoba i njezino tehničko vodstvo Gabor Ligeti, Slaven Siladić, Zrinka Odrčić, Marija Tufeković i Marijan Kovačević od statusa osumnjičenika postali su danas "okrivljenici za teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti općeopasnim činom ili sredstvom", rekla je Laptalo.

Prijedlog za pritvaranjem četvero okrivljenika i mjeru zabrane približavanja Karlovačkoj pivovari za okrivljenicu glavnu tehnologinju Mariju Tufeković, koja je trudna, sutkinja Jerinić-Mušnjak odbila je s obrazloženjem da "oni ne će moći utjecati na svjedoke niti ometati istragu, jer su saslušani svi okrivljenici i prikupljeni materijalni dokazi i dokumentacija, kazala je Laptalo.

Priopćenjem se danas javila predsjednica Uprave Pivovare Nizozemka Moniqe Peters koja je navela da "pozdravlja nastavak istrage koji će pridonijeti konačnu razumijevanju uzroka i odgovornosti za nesretan događaj u kojem je stradao Zdravko Martinović.

Uz ostalo je navela da će Pivovara, ako konačan ishod pokaže njezinu odgovornost, poštovati sve pravne posljedice, istaknuvši kako Pivovara "nastavlja suradnju sa svim mjerodavnim tijelima te provodi i unutarnje istrage".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: