{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska izabrana u Glavni odbor Opće skupštine IAEA

F
17.9.2007. u 16:50
0
0
Hrvatska izabrana u Glavni odbor Opće skupštine IAEA
0
Hrvatska izabrana u Glavni odbor Opće skupštine IAEA
Na 51. zasjedanju Opće skupštine Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) u Beču, na kojoj sudjeluju izaslanstva iz oko 140 država, Hrvatska je izabrana u Glavni odbor Opće skupštine.
Saradnja između Hrvatske i IAEA je iznimno dobra i vrlo uspješna, a jedan od dokaza je što je danas izabrana u Glavni odbor, među 15 zemalja koje će pomagati predsjedavajućem, predstavniku Libana, u vođenju skupštine, izjavio je voditelj hrvatske delegacije i hrvatski predstavnik u Vijeću guvernera IAEA, ambasador Mario Horvatić, ocijenivši to "velikom čašću".

Najavio je da će Hrvatska najvjerojatnije već sljedeće sedmice na sastanku Vijeća guvernera zauzeti jedno od dva potpredsjednička mjesta u Vijeću guvernera IAEA, što smatra, kako je rekao, "priznanjem i dokazom da je hrvatski rad i hrvatska saradnja s agencijom dobila vrlo visoku ocjenu".

Horvatić je kazao da je u proteklom trogodišnjem razdoblju u
Hrvatskoj provedeno pet projekata u suradnji s IAEA-om koji su ocijenjeni vrlo uspješnim te nekoliko vrlo korisnih donacija, javila je Hina.

Prošle godine je agencija donirala Hrvatskoj opremu za otkrivanje nuklearnog i drugog radioaktivnog materijala koja je postavljena na graničnom prijelazu Bregana kako bi se spriječila mogućnost terorističkih akcija i krijumčarenje.

"To je početak jednog projekta koji će se ubuduće nastaviti", kazao je Horvatić i dodao da je važno spomenuti i druge projekte u saradnji s Međunarodnom agencijom za nuklearnu energiju kao što su projekti civilnog korištenja nuklearne energije u medicini i poljoprivredi koji su, kako je rekao, vrlo uspješni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: