{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska izabrana u Glavni odbor Opće skupštine IAEA

F
17.9.2007. u 16:50
0
0
Hrvatska izabrana u Glavni odbor Opće skupštine IAEA
0
Hrvatska izabrana u Glavni odbor Opće skupštine IAEA
Na 51. zasjedanju Opće skupštine Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) u Beču, na kojoj sudjeluju izaslanstva iz oko 140 država, Hrvatska je izabrana u Glavni odbor Opće skupštine.
Saradnja između Hrvatske i IAEA je iznimno dobra i vrlo uspješna, a jedan od dokaza je što je danas izabrana u Glavni odbor, među 15 zemalja koje će pomagati predsjedavajućem, predstavniku Libana, u vođenju skupštine, izjavio je voditelj hrvatske delegacije i hrvatski predstavnik u Vijeću guvernera IAEA, ambasador Mario Horvatić, ocijenivši to "velikom čašću".

Najavio je da će Hrvatska najvjerojatnije već sljedeće sedmice na sastanku Vijeća guvernera zauzeti jedno od dva potpredsjednička mjesta u Vijeću guvernera IAEA, što smatra, kako je rekao, "priznanjem i dokazom da je hrvatski rad i hrvatska saradnja s agencijom dobila vrlo visoku ocjenu".

Horvatić je kazao da je u proteklom trogodišnjem razdoblju u
Hrvatskoj provedeno pet projekata u suradnji s IAEA-om koji su ocijenjeni vrlo uspješnim te nekoliko vrlo korisnih donacija, javila je Hina.

Prošle godine je agencija donirala Hrvatskoj opremu za otkrivanje nuklearnog i drugog radioaktivnog materijala koja je postavljena na graničnom prijelazu Bregana kako bi se spriječila mogućnost terorističkih akcija i krijumčarenje.

"To je početak jednog projekta koji će se ubuduće nastaviti", kazao je Horvatić i dodao da je važno spomenuti i druge projekte u saradnji s Međunarodnom agencijom za nuklearnu energiju kao što su projekti civilnog korištenja nuklearne energije u medicini i poljoprivredi koji su, kako je rekao, vrlo uspješni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: