{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatska i Turska pomagat će jedna drugoj u približavanju EU-u

F
17.4.2007. u 15:09
0
0
Hrvatska i Turska pomagat će jedna drugoj u približavanju EU-u
0
Hrvatska i Turska pomagat će jedna drugoj u približavanju EU-u
Hrvatska i Turska međusobno će se podupirati u daljnjim etapama procesa pridruživanja Europskoj uniji, a naglašavaju i potrebu postavljanja jednakih pretpristupnih uvjeta za sve zemlje, kaže se u priopćenju što ga je u utorak u Zagrebu objavio Hrvatski sabor.
Prema priopćenju objavljenom nakon što je potpredsjednik Sabora Mato Arlović primio u službeni posjet potpredsjednika Velike nacionalne skupštine Republike Turske Sadika Yakuta, kaže se kako su njih dvojica predstavila ustroj, način i specifičnosti rada dvaju parlamenata, kao i politički sustav dviju država.

Arlović je gostu iz Turske rekao kako Hrvatska smatra da proces proširenja EU-a mora biti neovisan o europskim ustavnim promjenama. Dvojica sugovornika rekla su kako će se Hrvatska i Turska podupirati u daljnjim etapama procesa pridruživanja EU-u te kako je nužno da EU postavi jednake pristupne uvjete za sve zemlje, kaže se u priopćenju.

Potpredsjednik turskoga parlamenta Sadik Yakut najavio je daljnju potporu Hrvatskoj u procesu pristupanja NATO-u, te je izrazio uvjerenje da će 2008. biti godina ulaska RH u NATO savez.

Potpredsjednika turskoga parlamenta primio je i voditelj Hrvatsko-turske skupine prijateljstva u Hrvatskom saboru Mario Zubović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: