Svijet
0

Hrvatska: Glavaš podnio kaznenu prijavu protiv načelnika policije

FENA
Odvjetnički tim hrvatskog saborskog zastupnika Branimira Glavaša podnio je danas kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku protiv načelnika Policijske uprave osječko-baranjske Vladimira Fabera.

Po riječima odvjetnika Ante Madunića, prijava je podnesena zbog zlouporabe Faberove ovlasti, a vezano uz kaznenu prijavu protiv Glavaša i drugih osumnjičenika u slučaju "selotejp" koju je Faber podnio 18. listopada prošle godine Državnom odvjetništvu.

Ona je, tvrdi Madunić, "protuzakonita jer se temelji na iskazu Gordane Getoš-Magdić, a dokumentacija nije priložena jer je njezino ispitivanje još trajalo".

U kaznenoj se prijavi navodi da ga tereti Gordana Getoš-Magdić. Međutim, ona je u vrijeme podnošenja kaznene prijave bila na ispitivanju u osječkom zatvoru, što znači da je načelnik Faber zlouporabio ovlasti i protuzakonito podnio kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu, rekao je odvjetnik Madunić.

Istražni postupak u tzv. slučaju "selotejp" završen je u srijedu, 7. ožujka, te je sudac Mario Kovač materijale predao Županijskom državnom odvjetništvu koje treba donijeti odluku hoće li će pokrenuti optužni prijedlog .

Istoga dana u ime okrivljenika Branimira Glavaša, podnesak istražnom sucu Mariju Kovaču podnio je odvjetnik Dražen Matijević, kao dopunu saslušanja Glavaša od 23. listopada prošle godine. U tom podnesku je "osim pisanog materijala, dostavljeno i 50 autentičnih dokumenata koji osporavaju, među ostalim, i kaznenu prijavu načelnika Fabera, kao i iskaze nekih svjedoka" kazao je odvjetnik Dražen Matijević.

Branimira Glavaša i još šest osumnjičenika u slučaju "selotejp" tereti se za ubojstvo deset osoba i jedan pokušaj ubojstva 1991. na obali Drave u Osijeku.