|

Hrvatska: Branimir Glavaš u pritvoru

Hrvatska: Branimir Glavaš u pritvoru
0
F
FENA
27.10.2006. u 08:58
0
komentara
0

dijeljenja
Hrvatska: Branimir Glavaš u pritvoru Foto: AP
Branimir Glavaš od sinoć se nalazi u pritvoru u zagrebačkom Remetincu gdje je u pratnji svog odvjetnika došao u četvrtak u 19,30 sati, javlja Hina.
Saborskom zastupniku Glavašu, protiv kojega se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi istraga zbog sumnje da je 1991. u Osijeku počinio ratni zločin nad civilima, danas je Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora odobrilo dva zahtjeva za ukidanjem zastupničkog imuniteta.

"Svjestan sam bio činjenice da ovaj dan mora doći i meni je konačno u interesu da se ovo privede kraju što se vuče 15-ak godina", rekao je Glavaš . Dodao je "kako smo sada došli u situaciju da to dobije svoju završnicu".

Glavaš je rekao kako nema nikakve odgovornosti za ono za što ga se tereti i ustvrdio da iza toga stoji politika. "Obranom sebe branim dostojanstvo Domovinskog rata i hrvatskih branitelja koji danas služe samo za ostvarivanje političkih interesa pojedinih skupina od izbora do izbora", rekao je Glavaš.

Njegov advokat iz Zagreba Ante Madunić utvrdio je, pozivajući se na dokaze, kako je potpuno uvjeren da će doći do oslobađajuće presude. Očekuje da će njegov branjenik vrlo brzo izaći na slobodu ako se pusti pravosuđu da radi svoj posao. Izrazio je nadu da će se vrlo brzo ispraviti greške i ishitreni zahtjevi za pritvorom.

Branimir Glavaš došao je u zatvor nakon što je danas Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora odobrilo dva zahtjeva za ukidanjem njegova zastupničkog imuniteta.

Povjerenstvo je prihvatilo ponovljeni zahtjev istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu Zdenka Posavca da se Glavašu skine imunitet u istrazi u tzv. slučaju garaža zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Povjerenstvo je prihvatilo i današnji zahtjev Županijskog državnog odvjetništva iz Zagreba koje je pritvaranje Glavaša zatražilo i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje ga se sumnjiči.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.