|

Hoseini: Teheran nastavlja saradnju sa IAEA

Hoseini: Teheran nastavlja saradnju sa IAEA
0
F
FENA
5.11.2007. u 19:26
0
komentara
0

dijeljenja
Hoseini: Teheran nastavlja saradnju sa IAEA
Portparol Ministarstva vanjskih poslova Mohamad-Ali Hoseini izjavio je u ponedjeljak u Teheranu da će Iran nastaviti saradnju s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA).
U razgovoru s domaćim i stranim novinarima, Hoseini je podvukao da "smatra da je revidiranje preostalih spornih pitanja, u okviru ranije utvrđenog okvira, ispravan način da se nuklearni spor riješi", javila je Irna.

Komentarišući predstojeći sastanak Interpola u Maroku (5-8. novembra) o slučaju AMIA, Hoseini je kazao da "Teheran očekuje da će argentinska Vlada i Generalna skupština Interpola ovog puta izbjeći političke zamke u istraživanju tog slučaja".

On je zatražio od Generalne skupštine Interpola da sačuva tehničku i legalnu prirodu i kloni se vanjskih utjecaja i pritisaka.

U eksplozijama u dva jevrejska centra u Argentini, 18. jula 1994. godine, poginulo je 85 a povrijeđeno preko 250 osoba. Bombe su podmenute u zgradama Udruženja argentinsko-izraelskog prijateljstva (AMIA), i Udruženja izraelsko-argentinske delegacije (DAIA).
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.