Porodica u šoku
0

Holanđanka umrla na dan vjenčanja

Sarajevo-x.com
Dan koji je trebao biti najsretniji u životu Amy Handley završio je kobno kada se djevojka na svojoj svadbi srušila pred gostima i umrla.

Holanđanka, koja je zadnjih nekoliko godina živjela u SAD-u, udala se za svoga dugogodišnjeg dečka Colea, a supružnici su se prije tragičnog događaja radovali što će ostatak života provesti zajedno.

Ljekari su ustanovili da je Amy umrla od posljednica cerebralnog aneurizma, odnosno proširenja krvnih žila u mozgu.

Porodica preminule mladenke još uvijek je u šoku, a njena majka Diane Slenk za medije je kazala da je Amy voljela prirodu i zdrav život te da joj je bio san putovati svijetom.

Amy se iz Holandije preselila u Sjedinjene Američke Države gdje je upisala studij međunarodnih odnosa i japanskog jezika na Univerzitetu Pacific u državi Oregon. Muža Colea upoznala je na prvoj godini studija.

"Odmah su postali dobri prijatelji, a nakon nekoliko godina shvatili su da se vole. Cole je uvijek bio spreman da učestvuje u njenim avanturama. Proveli su šest mjeseci u Aziji, išli na Tajland, u Laos, Vijetnam i Kambodžu. Amy je voljela druge kulture i imala je prijatelje širom svijeta", ispričala je Slenk.

Sahrana mladenke je održana u gradu Soledadu u Kaliforniji, a njena porodica namjerava održati komemoraciju i u Holandiji.