{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hitlerov globus na aukciji

S
16.10.2007. u 12:02
0
0
Hitlerov globus na aukciji
0
Hitlerov globus na aukciji
Foto: AP
Dan nakon okončanja Drugog svjetskog rata, američki vojnik ušavši u prebivalište Adolfa Hitlera, pronašao je globus nacističkog vođe kojeg je sada daje na aukciju. Mjesto je bilo opustošeno i razrušeno od bombardiranja, a jedini predmet koji ješ uvijek stajao na svom mjestu bio je - globus.
Devedesetjednogodišnji John Barsamian, vojnik u Drugom svjetskom ratu, na aukciju stavlja globus Adolfa Hitlera kojeg je uzeo nakon što je saveznička vojska ušla u prebivalište nacističkog vođe na bavarskim Alpama u gradu Berchtesgaden.

Barsamian je osim globusa uzeo nož i pištolj koji je tamo pronašao i poslao ih u paketom u Ameriku. Globus držao u svojoj kući u Oaklandu, a samo rijetki i najbliži prijatelji su znali da je on posjeduje nešto takvo.

Mjesto prebivališta nekadašnjeg nacističkog vođe Adolfa Hitlera bilo je razrušeno i opustošeno nakon bombardiranja i gotovo svi predmeti koji su mogli biti od neke vrijednosti, pronađeni su u komadićima, izvijetio je Associated Press.

Iako se mnoge stvari, za koje vlasnici tvrde da su Hitlerove, rigorozno provjeravaju radi autentičnosti, za Barsamianov globus ne postoji nikakva sumnja. Naime vlasnik aukcijske kuće Greg Martin posjeduje sliku Barsamiana koji se uslikao držeći dotični globus u rukama, na mjestu Hitlerovog prebivališta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: