Bizaran slučaj u Rusiji
0

Historičar držao 29 mumificiranih tijela u sobi

Sarajevo-x.com
Ruska policija otkrila je 29 mumija u kući lokalnog historičara koji je tijela iskopao iz groblja i mumificirao ih.

Policijski video iz stana historičara, koji živi u blizini rijeke Volge u ruskom Nizhny Novgorodu, pokazuje mumije odjevene u haljine svijetlih boja, sa šalovima koji prekrivaju lice. Policija je odbila dati ime uhapšenog, ali su rekli da je to muškarac koji ima oko 45 godina i poznati je historičar.

Ruski mediji identificirali su osumnjičenog kao 45-godišnjeg Anatolyja Moskvina, u Nizhny Novgorodu poznatijeg kao naučnika koji se bavi zagrobnim životom i pričama umrlih ljudi.

Moskvin je do sada napisao nekoliko članaka o okružnim grobljima. Specijalizirao je na kulturi Kelta i govori 13 jezika. U intervjuu iz 2007. godine za jedne ruske novine, Moskvin je kazao kako je istražio 725 grobalja i nerijetko je pješačio preko 30 kilometara kako bi došao do određenih grobnica.

Kazao je kako je često pio vodu iz lokve, spavao u plastovima sijena ili na napuštenim farmama. Jednom je, kaže, spavao i u grobnici.

Prošlog mjeseca napisao je članak u kojem pojašnjava svoju ljubav prema tijelima mrtvih ljudi. Naime, kada je imao 12 godina, naišao je pored pogrebne povorke i ljudi koji su bili u toj povorci prisilili su ga da poljubi tijelo 11-godišnje mrtve djevojčice koja je tog dana ukopana.