The Times
0

Hillary Clinton odzvonilo

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svi britanski dnevnici u četvrtak su jedinstveni u ocjeni da je Hillary Clinton odzvonilo i kako je vrijeme da se povuče iz utrke za nominaciju Demokratske stranke.

Hillary Clinton je obećala da neće odustajati od borbe da postane kandidatkinja Demokratske stranke na američkim predsjedničkim izborima, ali vrijeme je da to učini, piše The Times.

Nakon teškog poraza na unutarstranačkim izborima u Sjevernoj Karolini i tijesne pobjede u Indijani, samo bi neka katastrofa u taboru Baracka Obame mogla pomoći Hillary Clinton u borbi za stranačku nominaciju.

Ne dogodi li se to, samo će nastaviti da troši novac, sada uglavnom svoj, i nanositi štetu svome stranačkom protukandidatu, konstatira ovaj list.

Hillary Clinton je borac, ali ne i pobjednica. Bile su joj potrebne pobjede i u Sjevernoj Karolini i u Indijani da bi potaknula presudne "superdelegate" da glasaju za nju na stranačkoj konvenciji u augustu, ali nema znakova da će oni tako i postupiti.

Clinton bi eventualno mogla postati predsjednica Sjedinjenih Država, ali samo ako se sada povuče i ponovno kandidira 2012. godine, zaključuje Times.