|

Hillary Clinton: Mnogi muškarci u politici se plaše Grete Thunberg

Hillary Clinton: Mnogi muškarci u politici se plaše Grete Thunberg
74
M. A.
11.11.2019. u 16:20
25
komentara
74

dijeljenja
Hillary Clinton: Mnogi muškarci u politici se plaše Grete Thunberg Foto: AFP
Hillary Clinton rekla je da se političari "plaše" 16-godišnje aktivistice Grete Thunberg. Bivša američka državna sekretarka rekla je ovo u nedjelju navečer na Southbank Center's Royal festivalu gdje je promovirala novu knjigu koju je napisala sa svojom kćerkom Chelsea.
Knjiga originalnog naziva "The Book Of Gutsy Women: Favourite Stories Of Courage And Resilience" usredotočena je na žene koje su nadahnule ženski dio porodice Clinton, a u njoj je opisana i Greta Thunberg, čiji su postupci ganuli Hillary i Chelsea.

"Fascinantno je vidjeti koliko se muškaraca u politici zapravo plaši ove 16-godišnje djevojke koja govori o klimatskim promjenama", rekla je Hillary Clinton.

Chelsea je rekla da ljudi širom svijeta osuđuju aktivnosti Grete Thunberg jer nisu u stanju pobiti naučne dokaze o štetnosti klimatskih promjena, piše Independent.

"Šire gledano, mislim da njena stvarna neustrašivost i nepokolebljivost te nemilosrdni fokus na budućnost čovječanstva u velikoj mjeri prijete mnogim ljudima u politici", izjavila je Chelsea.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...