{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Hillary Clinton formirala novi politički pokret "Zajednički naprijed"

F
FENA
16.5.2017. u 13:00
6
27
Hillary Clinton formirala novi politički pokret "Zajednički naprijed"
6
Hillary Clinton formirala novi politički pokret "Zajednički naprijed"
Foto: EPA
Hillary Clinton u ponedjeljak je formirala novi politički pokret Zajednički naprijed koji ima za cilj pomagati grupama koje potiču ljude da se angažuju u politici i koji se protive Trumpovoj administraciji.
Objava označava njen povratak u političku arenu nakon izbornog poraza od republikanca Donalda Trumpa u novembru.

"Proteklih nekoliko mjeseci sam razmišljala, provodila vrijeme s porodicom i šetajući šumom", navodi bivša demokratska predsjednička kandidatkinja Clinton u nizu tweetova u kojima je objavila vijest.

"Više nego ikada, sada vjerujem da je građanski angažman od vitalnog značaja za našu demokratiju. Inspirišu me svi koji se pokušavaju organizrati i predvoditi", piše ona.

Konkretno je navela pet grupa koje će njen pokret pokret podržati, među kojima je i "Nedjeljivi" čiji je deklarirani cilj "oduprijeti se Trumpu", orgnizacija za rasnu jednakost "Boja promjene" i vodeći demokratski program za obuku žena "Amerika koja niče".

"Ova godina nije bila onakva kavu sam predvidjela, ali znam zašto se još borim: za uljudniju, srčaniju, inkluzivniju Ameriku. Naprijed! ", nastavlja ona.

Kako navodi Huffington Post, Zajednički naprijed je organiziran kao dobrotvorna neprofitna organizacija na osnovu američkih pravila o osnivanju takvih grupa.

To znači da može prikupljati novčana sredstva od bilo kojeg izvora a da ne objavi ime svojih donatora, navode američke novine, prenosi dpa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: