Osvrt na prošlost
37

Hillary Clinton: 2018. godina je bila mračno doba za SAD

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivša prva dama SAD-a Hillary Clinton čestitala je svima Novu godinu s malim osvrtom na godinu koja je prošla. Istakla je da je 2018. godina bila mračno doba za SAD.

"Zahvalna sam svima koji su unijeli svjetlo u nju, aktivistima koji su štitili djecu na granici, novinarima koji su se zauzeli za istinu, organizatorima koji su mobilizovali glasače za izbore 2018., kandidatima koji su se utrkivali borbeno i s inspiracijom, glasačima koji su učinili da se njihov glas čuje i svima koji su marširali, donirali, pozivali i protestovali za vrijednosti koje dijelimo. Nadam se da će u 2019. godini biti više svjetla i da ćemo zajedničkim obavezivanjem učiniti je svjetlijom. Sretna Nova godina", napisala je Clinton.

Prošla godina bila je teška za nju jer je njen rival punio medijske sadržaje. Nekoliko puta se sukobila s Donaldom Trumpom na društvenim mrežama jer je nastavio napadati zbog korištenja privatnog email servera dok je bila na funkciji sekretarke države.

Iako su je mnogi molili da se ponovo kandiduje za predsjednicu države, njen dugogodišnji pomoćnik Philippe Reines izjavio je kako su šanse za to ravne nuli.