{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hiljade objekata u Italiji moguća meta terorista

F
14.8.2006. u 16:38
0
0
Hiljade objekata u Italiji moguća meta terorista
0
Hiljade objekata u Italiji moguća meta terorista
U Italiji imaju ukupno 13.664 objekta koji bi mogli biti metom terorističkih napada, a čuva ih tačno 19.559 policajaca, stoji u izvještaju ministarstva unutarnjih poslova koji je u ponedjeljak predstavio ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato.
Nakon razotkrivanja terorističke prijetnje avionima u Velikoj Britaniji, nadzor je pojačan i u Italiji, posebno u zračnim lukama, prenijela je Hina.

U redovnom augustovskom izvještaju o kriminalu u zemlji Amato je istaknuo kako je u Italiji opao ukupan broj kaznenih djela.

U izvještaju Viminala, sjedišta ministarstva unutarnjih poslova, iznosi se kako su kaznena djela smanjena za 4,6 posto u odnosu na prošlu godinu. U porastu su krađe po stanovima (+8,7 posto), ali su u padu ubistva (-3,8 posto), pokušaji ubistava (-19,7 posto), seksualno nasilje (-3,5 posto) i kaznena djela vezana uz drogu (-10,1 posto). Čak 60 posto od ukupnih kaznenih djela odnosi se na krađe po stanovima, odnosno kaznena djela otuđivanja imovine.

Izvještaj navodi kako su u Italiju u prvih sedam mjeseci na Siciliju stigla 12.102 ilegalna imigranta, a u istom razdoblju prošle godine 10.119, od kojih većina dolazi na otok Lampedusu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: