|

Hiljade objekata u Italiji moguća meta terorista

Hiljade objekata u Italiji moguća meta terorista
0
F
FENA
14.8.2006. u 16:38
0
komentara
0

dijeljenja
Hiljade objekata u Italiji moguća meta terorista
U Italiji imaju ukupno 13.664 objekta koji bi mogli biti metom terorističkih napada, a čuva ih tačno 19.559 policajaca, stoji u izvještaju ministarstva unutarnjih poslova koji je u ponedjeljak predstavio ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato.
Nakon razotkrivanja terorističke prijetnje avionima u Velikoj Britaniji, nadzor je pojačan i u Italiji, posebno u zračnim lukama, prenijela je Hina.

U redovnom augustovskom izvještaju o kriminalu u zemlji Amato je istaknuo kako je u Italiji opao ukupan broj kaznenih djela.

U izvještaju Viminala, sjedišta ministarstva unutarnjih poslova, iznosi se kako su kaznena djela smanjena za 4,6 posto u odnosu na prošlu godinu. U porastu su krađe po stanovima (+8,7 posto), ali su u padu ubistva (-3,8 posto), pokušaji ubistava (-19,7 posto), seksualno nasilje (-3,5 posto) i kaznena djela vezana uz drogu (-10,1 posto). Čak 60 posto od ukupnih kaznenih djela odnosi se na krađe po stanovima, odnosno kaznena djela otuđivanja imovine.

Izvještaj navodi kako su u Italiju u prvih sedam mjeseci na Siciliju stigla 12.102 ilegalna imigranta, a u istom razdoblju prošle godine 10.119, od kojih većina dolazi na otok Lampedusu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.