{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hiljade migranata probilo ogradu na granici Gvatemale i Meksika na putu za SAD

Klix.ba
19.10.2018. u 22:20
16
66
Hiljade migranata probilo ogradu na granici Gvatemale i Meksika na putu za SAD
16
Više od 3.000 ljudi, većinom migranata iz Hondurasa, stiglo je pred granicu Gvatemale i Meksika gdje su se sukobili sa policijom u nastojanju da probiju ili preskoče ogradu. Hiljadama migranata je to, kako javljaju američki mediji, uspjelo.
Većina migranata je iz Hondurasa, ali se dosta ljudi pridružilo karavanu i u drugim zemljama Centralne Amerike, zahtevajući da budu pušteni u Meksiko na putu ka Sjedinjenim Američkim Državama.

Na snimcima se vidi i da je veliki broj njih uspio da prođe kroz probijenu ogradu ili preko same ograde.Oni što su opkoljeni povikuju da žele samo raditi, da nisu krijumčari, kako ih se želi predstaviti, već migranti. Prema izvještavanju španske mreže Telemundo, zaustavljeni su na riječnom prijlazu.

Neki članovi karavana postali su toliko očajni da su skočili s mosta, pokušavajući se uhvatiti za jedan od improviziranih splavova koje su drugi migranti koristili za prelazak rijeke na u Meksiko.

Američki predsjednik Donald Trump je u četvrtak naveo da je karavan "napad na državu", zahtijevajući od Meksika da ga zaustavi i zahvalivši se što su poslali policiju da ih zaustave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: