Svijet
0

Hiljade automobila blokirano na obilaznici oko Beča

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na hiljade automobila ostalo je zarobljeno tokom noći na obilaznici oko Beča nakon što su se kamioni s prikolicama prevrnuli na snijegom prekrivenom putu i blokirali prolaz.

Stotinjak službenika Crvenog križa dijelilo je deke, čaj i kobasice vozačima i evakuiralo je djecu i majke nakon što je 50 centimetara snijega palo oko austrijske prijestonice, javio je Reuters.

"Od grada Heiligenkreuza sve je stalo. Ovi automobili su prekriveni snijegom. Nikada nisam vidio ništa slično ovome", navela je nacionalna novinska agencija APA riječi spasilačkog radnika.

Austrijska meteorološkka agencija ZAMG javila je da su ovo najobilnije sniježne padavine u području Beča tokom novembra od 1995. godine.

Iako nisu zabilježene veće nesreće, vozači su u petak ujutro još bili zameteni u svojim automoblima dok je autoput djelimično očišćen.

Jedna traka planinskog kružnog puta koji povezuje puteve ka zapadu i jugu još je potpuno blokirana. Policija je okrivila neodgovarajuće ljetne gume na kamionima za blokadu na putu.

ZAMG je javio da će sniježne padavine popustiti tokom dana u petak.