{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Helsinški odbor Srbije: Velikosrpska ideja i dalje ugrožava BiH

F
3.7.2007. u 17:12
0
0
Helsinški odbor Srbije: Velikosrpska ideja i dalje ugrožava BiH
0
Helsinški odbor Srbije: Velikosrpska ideja i dalje ugrožava BiH
Sonja Biserko
Velikosrpska ideja i dalje ugrožava formiranje jedinstvene države Bosne i Hercegovine, a Srbija se još uvijek nije odrekla ideja o pripajanju dijela BiH, rekla je u utorak u Beogradu predsjednica nevladine organizacije na konferenciji o BiH i srpskom nacionalnom projektu.
"Srbija nije odustala od projekta koji je zacrtao Milošević", istaknula je Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji koji je organizirao skup.

Ona je mišljenja "da je politika Beograda i dalje usmjerena ka Republici Srpskoj (RS), kao i da su i dalje na snazi ideje o eventualnom njenom pripajanju Srbiji, odnosno stvaranju takozvane velike Srbije".

Biserko je na skupu "Bosna i Hercegovina: dio srpskog nacionalnog projekta" rekla kako se vlada u Beogradu s premijerom Vojislavom Koštunicom nada da će doći do promjene u konstelaciji snaga u svijetu, te se oslanja na podršku Rusije što se vidi kada je riječ o statusu Kosova.

"Povezivanje pitanja statusa Kosova s pitanjem Republike Srpske je strateška priča Beograda, problem jer se oni koji to zagovaraju ponašaju kao da nisu svjesni nove realnosti", upozorila je ona.

Na skupu je rečeno i da BiH ni poslije 12 godina ne funkcionira kao jedinstvena država, da nije došlo do integracije, kao i da će se to postići tek kada dođe do relativizacije položaja RS unutar Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: