{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Helsinški odbor Srbije: Velikosrpska ideja i dalje ugrožava BiH

F
3.7.2007. u 17:12
0
0
Helsinški odbor Srbije: Velikosrpska ideja i dalje ugrožava BiH
0
Helsinški odbor Srbije: Velikosrpska ideja i dalje ugrožava BiH
Sonja Biserko
Velikosrpska ideja i dalje ugrožava formiranje jedinstvene države Bosne i Hercegovine, a Srbija se još uvijek nije odrekla ideja o pripajanju dijela BiH, rekla je u utorak u Beogradu predsjednica nevladine organizacije na konferenciji o BiH i srpskom nacionalnom projektu.
"Srbija nije odustala od projekta koji je zacrtao Milošević", istaknula je Sonja Biserko, predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji koji je organizirao skup.

Ona je mišljenja "da je politika Beograda i dalje usmjerena ka Republici Srpskoj (RS), kao i da su i dalje na snazi ideje o eventualnom njenom pripajanju Srbiji, odnosno stvaranju takozvane velike Srbije".

Biserko je na skupu "Bosna i Hercegovina: dio srpskog nacionalnog projekta" rekla kako se vlada u Beogradu s premijerom Vojislavom Koštunicom nada da će doći do promjene u konstelaciji snaga u svijetu, te se oslanja na podršku Rusije što se vidi kada je riječ o statusu Kosova.

"Povezivanje pitanja statusa Kosova s pitanjem Republike Srpske je strateška priča Beograda, problem jer se oni koji to zagovaraju ponašaju kao da nisu svjesni nove realnosti", upozorila je ona.

Na skupu je rečeno i da BiH ni poslije 12 godina ne funkcionira kao jedinstvena država, da nije došlo do integracije, kao i da će se to postići tek kada dođe do relativizacije položaja RS unutar Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: