Svijet
0

Hekeri upali na Sarkozyjev Facebook profil i pisali laži

SRNA
Nicolas Sarkozy (Foto: AP)
Nicolas Sarkozy (Foto: AP)
Stranica francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja na Facebooku kratko je u nedjelju uveče bila izložena napadu hakera koji su podmetnuli poruku da Sarkozy ne namjerava da se kandiduje na izborima 2012. godine zbog vanrednih okolnosti u Francuskoj.

"Dragi sunarodnici, imajući u vidu vanredne okolnosti u našoj zemlji, odlučio sam da se, nakon isteka prvog predsjedničkog mandata, ne kandidujem 2012. godine", napisali su hakeri na Facebook stranici francuskog predsjednika.

Sarkozy je rekao da je njegova stranica bila izložena neovlaštenom upadu. Lažna poruka imala je više pravopisnih grešaka.

"Hakeri su sinoć upali na moju stranicu na Facebooku. Možda da bi me podsjetili da nijedan sistem nije nedodirljiv. Uzimam u obzir lekciju iz pisanja i pravopisa, ali ne potpisujem pomalo ishitrene zaključke i poruke. Zahvaljujem onima koji su prepoznali grešku i zahvaljujem vam na podršci", napisao je francuski predsjednik na Facebooku.

Sljedeći predsjednički izbori biće održani se u proljeće 2012. godine, a Nicolas Sarkozy trebalo bi da na jesen objavi da li će se kandidovati za novi mandat.