|

HDZ-u više mandata, SDP se nada koaliciji

HDZ-u više mandata, SDP se nada koaliciji
0
S
Sarajevo-x.com / Jutarnji.hr
26.11.2007. u 08:50
0
komentara
0

dijeljenja
HDZ-u više mandata, SDP se nada koaliciji Foto: AP
Na izborima u Hrvatskoj Hrvatska demokratska zajednica dobila je 60 mandata, najviše u novom sazivu Sabora, tri više od Socijaldemokratske partije, koja je, po rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, objavljenima u 4 sata, osvojila 57 zastupničkih mjesta. Zahvaljujući visokom odazivu u 11. izbornoj jedinici, HDZ će vjerojatno dobiti još šest zastupnika dijaspore.
Kako saznaje Jutarnji.hr, iako je Ivo Sanader nakon objave nepotpunih rezultata izjavio da očekuje pobjedu HDZ-a, predsjednik SDP-a Zoran Milanović najavio je da i SDP kreće u sastavljanje nove vlade.

"Čuo sam se s predsjednikom Stipom Mesićem i rekao mu, a on se s time složio, da očekujem mandat za sastavljanje Vlade nakon što budu pobrojani svi glasovi. Čut ćemo se i sutra, i nastaviti dobro surađivati kao i u protekle četiri godine", izjavio je Sanader. Ogradivši se, jer rezultati još nisu konačni, Sanader je oko ponoći rekao da je "pobjeda izvjesna" jer HDZ vodi s pet do šest mandata u Hrvatskoj i još toliko u dijaspori.

No, i šef SDP-a je izjavio da kreće u sastavljanje nove vlade. "Sa svima koji su za zaokret i za pošteniju vladu ovog trenutka krećemo u razgovore, dogovore i konzultacije", rekao je Milanović, dodavši da se i on čuo s predsjednikom Republike. No, nije htio otkriti sadržaj tog razgovora, citiravši tek predsjednikovu raniju izjavu da će mandat dobiti onaj "tko dokaže da ima podršku većine zastupnika u Saboru".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.