{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Haški tribunal na YouTubeu i Twitteru

S
1.10.2010. u 11:45
0
1
Haški tribunal na YouTubeu i Twitteru
0
Haški tribunal na YouTubeu i Twitteru
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju je aktivirao svoje zvanične profile na društvenim mrežama YouTube i Twitter, u sklopu napora da doprinese svojoj politici transparentog pravosudnog procesa i da javnosti približi aktivnosti suda.
Putem kanala YouTube Međunarodnog suda i njegovog Twittera, predstavnici sredstava javnog informisanja i šira javnost mogu da prate aktuelna suđenja i događaje u sudnicama, kao i da pristupe videoarhivama.

"Ovo je još jedan istorijski korak koji je preduzeo Međunarodni sud u naporima da osigura veću pravosudnu transparentnost i dostupnost", izjavio je sekretar MKSJ John Hocking.

Osim što će moći da pogledaju odabrane videomaterijale priznanja krivice, svjedočenja svedoka i kratke dokumentarne filmove o Međunarodnom sudu i njegovom radu, korisnici na internetu će uskoro biti u mogućnosti da vide dosadašnja stupanja pred sud i presude. Kanal YouTube Međunarodnog suda trenutno sadrži više od 200 videomaterijala na engleskom, francuskom i bosanskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.

Međunarodni sud putem Twittera šalje najsjvežije vijesti o najnovijim aktivnostima i događajima iz sudnica, uključujući sudske odluke i druge pravne dokumente. Također, planira se da se poruke preko Twittera šalju uživo sa presuda i važnih konferencija za štampu. Korisnici će isto tako dobijati ažurirane rasporede suđenja, a u slučaju promjene rasporeda i važnih vijesti, bit će smjesta obavešteni, saopćeno je iz ICTY-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: