Nastavak problema
1

Harvey Weinstein optužen i za seksualni napad na djevojčicu

Klix.ba
Nakon što je ranije objavljeno kako je poznati filmski radnik Harvey Weinstein optužen za silovanje i druge teške seksualne prijestupe, na teret mu se stavlja i seksualni napad na 16-ogodišnju djevojčicu, piše Sky News.

Od skoro stotinu žena koje su optužile Harveya Weinsteina za seksualno napastvovanje, najmlađa javno poznata žrtva je 16-ogodišnja djevojčica.

Sudski dokumenti kažu kako se ova u to vrijeme tinejdžerka preselila iz Poljske u SAD 2002. godine kako bi postala model. Također, nadala se da bi u skorijoj budućnosti mogla postati i glumica.

Advokati žrtve navode kako je djevojka prvi put upoznala navedenog filmskog radnika na događaju koji je organizirala jedna američka modna agencija, a u to vrijeme je imala samo 16 godina. Oni tvrde da je nekoliko dana kasnije Weinstein odveo tinejdžerku u svoj stan, gdje je agresivno i prijeteći tražio seks.

U dokumentu se dalje opisuje kako je Weinstein skinuo pantalone i kako je prisilio djevojku da dodiruje njegov spolni organ. Nakon toga joj je kazao kako je Penelopi Cruz i Gwyneth Paltrow napravio karijeru i kako će i njoj to isto učiniti ako ga bude slušala.