|

Haos u Tel Avivu: Upao u autobus i izbo putnike

Haos u Tel Avivu: Upao u autobus i izbo putnike
76
Klix.ba
21.1.2015. u 08:12
136
komentara
76

dijeljenja
1/4 Foto: Israel Breaking/Twitter
2/4 Foto: StandWithUs/Twitter
3/4 Foto: Israel Breaking/Twitter
4/4 Foto: Israel Breaking/Twitter
Najmanje deset osoba je povrijeđeno jutros u Tel Avivu, kada ih je napadač napao hladnim oružjem tokom jutarnje gužve. Napad se dogodio u gradskom autobusu, a nakon toga je policija pucala u njega i ranila ga prije nego su ga uhapsili, javio je izraelski list Haaretz. Nešto kasnije glasnogovornica izraelske policije je rekla da je on podlegao.
Prema pisanju izraelskih medija dvije povrijeđene osobe su u kritičnom stanju, a prema trenutno dostupnim informacijama, napadač je najvjerovatnije koristio nož.

Vozač gradskog autobusa je bio prva napadačeva žrtva, tako da nije bio u stanju otvoriti vrata autobusa da putnici izađu kada je pomahnitali napadač počeo da ih zbada. Jedan od putnika je uspio otvoriti vrata nakon nekog vremena tako da su ostali mogli izaći.


Nakon što je počeo bježati, policija je pucala u napadača i pogodila ga u nogu. RT prenosi da se radi o napadaču palestinskog porijekla. Policija istražuje napad, a dio grada gdje se ovo dogodilo je zatvoren za promet. Glasnogovornica izraelske policije Luba Samri je nešto kasnije izjavila da je napadač podlegao ranama u bolnici.

Glasnogovornik policije u Tel Avivu je kazao da u posljednje vrijeme nisu zabilježene prijetnje terorističkim napadima koje bi se mogle povezati s ovim slučajem.
Prijavi grešku


Komentari (136)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...