Zbog sjedišta
8

Haos u avionu Ryanaira: Stjuardesa optužila putnika da ju je udario, policija upotrijebila silu

D. B.
Dvadesetogodišnji putnik u avionu kompanije Ryanair, Rafik Boutiche, bio je u centru haosa zbog kojeg je reagovala policija.

Boutiche je zadobio nekoliko povreda nakon što je portugalska policija na aerodromu u Algarveu primjenila silu kako bi ga izvukla iz aviona. Haos je nastao nakon što ga je, kako on tvrdi, stjuardesa lažno optužila da ju je udario.

Rafik se vraćao s muzičkog festivala kada je zatražio od stjuardese da promjeni mjesto i sjedne do svog prijatelja Islama Fessiha pored kojeg je jedno mjesto bilo slobodno. Ona mu to nije dozvolila, a potom je pozvala policiju tvrdeći da ju je udario, što Rafik demantuje.

Nakon dolaska policije je nastao nemir u avionu, a Islam je snimio kako policija silom pokušava izvući Rafika iz aviona u čemu je na kraju i uspjela.

"Boli me vrat, a povrijeđen mi je i skočni zglob. Mi smo mladi momci, nismo tražili nevolju, samo smo se željeli vratiti kući. Nikad nisam doživio nešto slično, nisam vjerovao da je moguće ovo doživjeti", izjavio je Boutiche.

On tvrdi da su ostali putnici mjenjali sjedišta, ali da se stjuardesa nije protivila.

Kada su izašli iz aviona, dva prijatelja su privedena, a nakon toga su pušteni bez optužbe.