{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Haniyeh odbacuje mogućnost građanskog rata

F
7.6.2006. u 13:30
0
0
Haniyeh odbacuje mogućnost građanskog rata
0
Haniyeh odbacuje mogućnost građanskog rata
Aktivisti Hamasa
Palestinski premijer Ismail Haniyeh odbacio je u srijedu mogućnost da bi "na palestinskim teritorijama mogao izbiti građanski rat" nakon što su propali razgovori o izlasku iz političko-finansijske krize.
"Želimao sačuvati krv Palestinaca, želimo ojačati nacionalno jedinstvo, želimo izaći iz zamke postavljene Palestincima kako bi ih se gurnulo u sukob", rekao je premijer novinarima prilikom posjete jednoj školi u Gazi.

"Palestinci se neće ubijati. Neće biti građanskog rata. Palestinska krv je crvena linija koja se ne smije prijeći", dodao je on.

Haniyeh je ponovo pozvao na međupalestinske razgovore s Fatahom, koji su propali nakon isteka roka od ponedjeljka navečer koji je dao predsjednik Mahmud Abbas.

"Dijalog se mora nastaviti i tome se treba posvetiti sve dok se ne postigne dogovor. Osjećam da postoji pozitivna atmosfera između frakcija, u interesu palestinskog naroda", rekao je on.

Mahmud Abbas je dobio u utorak zeleno svjetlo Organizacije za oslobođenje Palestine (PLO) za organizaciju referenduma o izričitom priznavanju Izraela, nakon što je Hamas odbio ublažiti svoj politički stav.

Abbas bi trebalo da u četvrtak dekretom objavi datum referenduma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: