Svijet
0

Haaško tužiteljstvo ulaže žalbu na presudu Haradinaju

FENA
Haaško tužiteljstvo najavljuje da će podnijeti žalbu na oslobađajuću presudu nekadašnjem vođi Oslobodilačke vojske Kosova Ramushu Haradinaju u predviđenom roku koji istječe 3. svibnja, objavljuju beogradski mediji, a glasnogovornica tužiteljstva Olga Kavran u petak je, za beogradski radio i TV B92, to i potvrdila.

"Čim bude predan taj dokument, on će biti dostupan javnosti. Riječ je o najavi žalbe, gdje se u najosnovnijim crtama govori o tome na što će Tužiteljstvo uložiti žalbu", rekla je ona. "U roku od 75 dana slijedi duži dokument u kome se podrobnije govori o svim argumentima koje će Tužiteljstvo izvesti u vezi s tom žalbom", dodala je Kavran.

Sudsko vijeće ICTY-a oslobodilo je 3. travnja bivšeg kosovskog premijera i zapovjednika nekadašnje OVK Ramusha Haradinaja svih optužbi za ratne zločine, uključujući optužbe za zlostavljanje, silovanje i ubojstva kosovskih Srba i Albanaca 1998. godine. Tužiteljstvo tribunala žalit će se na tu presudu u predviđenom roku od 30 dana, koji istječe 3. svibnja.