|

Guverner zatržio 30 milijardi dolara za obnovu štete od uragana Sandy

Guverner zatržio 30 milijardi dolara za obnovu štete od uragana Sandy
0
F
FENA
12.11.2012. u 22:20
3
komentara
0

dijeljenja
Guverner zatržio 30 milijardi dolara za obnovu štete od uragana Sandy Andrew Cuomo
Guverner države New York Andrew Cuomo zatražio je od saveznih vlasti u Washingtonu 30 milijardi dolara za obnovu onog što je porušeno i uništeno u naletu uragana Sandy, piše New York Times.
U detaljnom spisku koji je proslijeđen u Washington, traži se 3,5 milijardi dolara za obnovu mostova, tunela, podzemne željeznice i nadzemne železnice, i 1,65 milijardi dolara za obnovu kuća i zgrada uništenih u oluji.

Milijarde dolara su potrebne i za nadoknadu lokalnim vlastima za troškove prekovremenog rada za policiju, vatrogasce i ostale ekipe za vanredna dejstva.

Nekoliko milijardi dolara zajmova i grantova sa saveznog nivoa bit će potrebno i za oživljavanje pogođenih poslovnih postrojenja. Procjenjuje se da će šteta nastala uraganom Sandy nadmašiti 50 milijardi dolara, čime će skuplji biti samo uragan Cathrine iz 2005.godine, koji je pogodio New Orleans i kada je šteta iznosila 145 milijardi.

Savezne vlasti su tada pomogle pogođeno područje sa 110 milijardi dolara.

Američki predsjednik Barack Obama posjetit će u četvrtak New York kako bi vidio kako napreduju radovi u obnovi grada, u kome i dalje 125.000 stanovnika nema struju, a veliki broj benzinskih pumpi još je zatvoren.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...