{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gustav doveo do izmjene na republikanskoj Konvenciji

F
1.9.2008. u 09:37
0
0
Gustav doveo do izmjene na republikanskoj Konvenciji
0
Gustav doveo do izmjene na republikanskoj Konvenciji
Foto: Reuters
Američka Republikanska stranka učinila je izmjene vezane uz svoju Nacionalnu konvenciju koja počinje danas u Minneapoloisu/St. Paulu u Minnesoti zbog uragana Gustav.
Današnji početak četverodnevne Nacionalne konvencije Republikanske stranke trebao bi se dogoditi nekoliko sati nakon što uragan Gustav udari na kopno u Meksičkom zaljevu. Većina večerašnjih govora već je otkazana, uključujući i one predsjednika Busha i dopredsjednika Dicka Cheneya. Bijela kuća je saopćila da će predsjednik i dopredsjednik u potpunosti preskočiti konvenciju kako bi se usredotočili na uragan i ono što slijedi nakon njega. Predsjednik Bush će posjetiti Teksas gdje će se susresti s evakuiranim stanovnicima Louisiane, javio je Glas Amerike.

Republikanski predsjednički kandidat John McCain govorio je o izmijenjenoj konvenciji jučer za televizijsku mrežu Fox.

"Jednostavno ne bi bilo ispravno da održavamo slavljenički događaj u St. Paulu dok se skoro prava tragedija ili strašan izazov predstavlja u obliku prirodne katastrofe. Mi promatramo razvoj događaja i ja se povremeno molim."

Jučer je senator McCain posjetio centar za upravu u kriznim situacijama u Mississipiju, području koje je bilo pogođeno Katrinom 2005. godine. Demokratski predsjednički kandidat Barack Obama izjavio je da će mobilizirati svoje pristaše kako bi pomogli žrtvama uragana.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: