Vojni obavještajac
0

Gruzija priprema provokaciju

FENA
Izvor iz ruske vojne obavještajne službe izjavio je da gruzijske vlasti pripremaju u narednim danima, moguće danas, veliku provokaciju, prenijela je sinoć agencija Itar-Tass.

Prema postojećoj informaciji, jedinice Ministarstva odbrane Gruzije namjeravaju da iskoriste radi toga leševe poginulih vojnika tokom oružanih sukoba u Južnoj Osetiji, prenijela je ruska državna agencija.

Ti leševi, naveo je izvor iz vojne obavještajne službe, pripremaju se kako bi se predstavilo da su poginuli, navodno, civili i da se s njima surovo postupalo.

"Danas su iz oblasti Gori u Tbilisi otišle tri hladnjače, do vrha napunjene leševima, koje su tokom posljednjih dana prikupljale gruzijske jedinice", rekao je taj obavještajac, dodajući da je za čuvanje tijela poginulih korišten led koji je proizvela fabrika "Coca-Colla" blizu grada Gori, nedaleko od administrativne granice Južne Osetije i Gruzije.

Izvor iz obavještajne službe je kao činjenicu koja bi mogla da opravda tvrdnju o pripremi provokacije naveo da gruzijska strana "praktično nije sahranjivala poginule", a mnogobrojne leševe gruzijskih vojnika predale su južnoosetijske vlasti i ruski mirovnjaci.

On je upozorio da su ti leševi pri pronalaženju fotografirani i snimani kamerom, što će u slučaju pokušaja njihovog prikazivanja "u drugom obliku" to "sasvim bolno udariti po planu organizatora", prenio je Itar-Tass.