Svijet
0

Grčka: Uhapšeni Albanci dileri droge

FENA
Grčka policija je u posljednjih mjesec dana uhapsila 47 osoba zbog šverca i prodaje narkotika kod kojih je pronađeno ukupno šest kilograma i 659 grama heroina, oko 1,5 kilogram kokaina i 11,5 kilograma kanabisa.

Među uhapšenima su i tri albanska državljana. Riječ je o dva Albanca, od 29 i 35 godina, uhapšena u utorak u Solunu nakon što je policija u njihovom autu pronašla kilogram i 62 grama kokaina, javila je grčka agencija ANA.

Treća uhapšena osoba, privedena u mjestu Larisa, u centralnom dijelu Grčke, 38-godišnja je Albanka. Kod nje je pronađeno 730 grama heroina i 104 grama kokaina. Vjeruje se da je ona član albanske organizacije za prodaju i krijumčarenje droge.

Osim njih, u ponedjeljak je u Solunu uhapšen još jedan strani državljanin, star 35 godine, čija nacionalnost nije saopćena, koji je policajcu u civilu na ulici pokušao prodati kilogram neprerađenog kanabisa za 1500 eura.

Privedena su još dva strana državljana čija nacionalnost također nije saopćena. Jedan 42-godišnji muškarac uhapšen je u Reciki jer je u podrumu radnje u kojoj je radio policija našla 319,3 grama heroina.

Drugi stranac star 27 godina uhapšen je također u Solunu jer je u njegovom stanu nađeno 116,4 grama kokaina i 234 grama mješavine drugih droga, prenijele su agencije.