Mexico city
0

Grafiter ubio policajca i putnika na stanici metroa

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Muškarac koji je na stanici podzemne željeznice u Mexico Cityju crtao grafite, povukao je revolver na policajca koji ga je htio zaustaviti u namjeri da prošara dio zida na stanici.

U drami koja je uslijedila, suludi grafiter-kriminalac ubio je hicima policajca i putnika te ranio još pet osoba revolverom, prije nego li ga je svladala policija.

Incident se dogodio u petak, na stanici podzemne željeznice Balderas, a glavni okružni tužitelj Miguel Angel Mancera, napadača je identificirao kao 38-godišnjeg Luisa Felipea Hernandeza Castilla, koji je bio naoružan revolverom kalibra 38. U trenutku kad ga je policajac primijetio i zatražio od njega da prestane sa šaranjem, Castillo je pustio crni marker flomaster iz ruke i potegao vatreno oružje, kojim je smrtno ranio nesretnog policajca i putnika voza, koji ga je htio zaustaviti, prenosi u subotu Associated Press.

Nakon toga, sakrio se u jedan od vagona podzemne željeznice te nastavio pucati po putnicima, sve dok ga policajci nisu ranili i svladali.

Jedan od svjedoka rekao je kako je pucnjava nastupila baš u trenutku kad se na peronu zaustavio vlak.

  • Odjednom je počela pucnjava i ljudi su počeli bježati na sve strane. Taj je muškarac samo vikao kako on nema ništa protiv nas te da je sve to usmjereno protiv meksičke vlade, rekao je Mauricio Perez, jedan od svjedoka. Šef policije Mexico Cityja, najavio raspoređivanje dodatnih 1.000 policajaca po stanicama podzemne željeznice te nasumično pretraživanje putnika, zbog njihove sigurnosti.

Agencije prenose kako je ovakva vrsta ubilačkog pohoda rijetka u Meksiku, kojeg ionako potresa val brutalnih obračuna i zločina, vezanih za narko kartele.