Beograd
0

Gradonačelnik odbio primiti hrvatskog veleposlanika

FENA
Hrvatski veleposlanik u Srbiji u odlasku, Tonči Staničić, u petak navečer je u Subotici kazao kako ga je gradonačelnik Beograda odbio primiti u oproštajni posjet, ali kako osim toga ozbiljnih zapreka u komunikaciji i suradnji s državnim tijelima Srbije nema.

"To je sasvim sigurno posljedica zahlađivanja odnosa između Hrvatske i Srbije, ali ta je posljedica više smiješna nego tragična", izjavio je Staničić u razgovoru s pripadnicima hrvatske manjine u Vojvodini.

Gradonačelnik Beograda je od kolovoza ove godine Dragan Ðilas, pripadnik Demokratske stranke.

Odlazeći veleposlanik Hrvatske u Srbiji poručio je pripadnicima hrvatske manjine da ostanu mirni, jer je i ranije bilo situacija kada se u odnosima dviju država išlo "dva koraka nazad, jedan naprijed' i da nema posebnog razloga za zabrinutost".

"Mi cijenimo da su uzroci ovoga što se događa više unutarnje političke prirode. Stvarne probleme u bilateralnim odnosima mi ne vidimo i zato se i nastojimo pozitivno orijentirati i biti konstruktivni", rekao je Staničić, koji je u Subotici predstavio svoje fotografije u sklopu izložbe pod nazivom "Onako. Usput..."