{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnik odbija da se Merah sahrani u Tuluzu

F
FENA
29.3.2012. u 18:57
0
1
Gradonačelnik odbija da se Merah sahrani u Tuluzu
0
Gradonačelnik odbija da se Merah sahrani u Tuluzu
Mohammed Merah (Foto: AFP)
Gradonačelnik Tuluza ne dozvoljava da se Muhamed Merah, francuski državljanin alžirskog porijekla koji je u ime Al-Qaide ubio sedmoro ljudi, sahrani u tom gradu i zatražio je da se sahrana, planirana za danas, odloži za 24 sata, saopćile su gradske vlasti.
"Pošto su vlasti u Alžiru u posljednjem trenutku odbile da prihvate posmrtne ostatke Muhameda Meraha, gradonačelnik Tuluza Pierre Cohen smatra da bi bilo neprimjereno sahraniti ga u tom gradu. Zato je zatražio od regionalnog prefekta da se sahrana odloži za 24 sata", navodi se u saopćenju, koje prenosi AFP.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy danas je zatražio da se Merah sahrani u Francuskoj bez pogovora, nakon što je Alžir odbio da njegove ostatke pokopa na svom tlu, a gradonačelnik Tuluza se usprotivio odluci da se serijski ubica sahrani u tom gradu.

"On je bio Francuz. Sahranimo ga bez ikakve dalje rasprave o tome", rekao je Sarkozy televiziji BFM.

"Već sam rekao šta mislim o Muhamedu Merahu, čije je ponašanje bilo monstruozno", dodao je on.

Francuski predsjednik je podsjetio i da je kritike i prijetnje Merahovog oca ocijenio kao krajnje neumjesne i sramne i da bi, kao šef države, više volio da je Muhamed Merah uhapšen živ.

"Učinili smo sve što smo mogli i policija je sjajno obavila svoj posao", istakao je Sarkozy.

Merahov otac je kritizirao francusku policiju koja je, poslije 32-satne opsade, snajperskim hicem u glavu usmrtila njegovog sina, podsjeća francuska agencija, prenosi Tanjug.

Muhamed Merah (23) je u tri napada na jugozapadu Francuske ubio tri francuska policajca, rabina i troje jevrejske djece, u ime Al-Qaide i sa kamerom oko vrata, a ubijen je prošlog četvrtka, kada je skočio kroz prozor stana u Tuluzu u kome se krio i koji je bio pod policijskom opsadom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: