{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gradonačelnica Sarajeva ozvaničila završetak projekta obnove fasada u gradu

F
20.12.2006. u 16:00
0
0
Gradonačelnica Sarajeva ozvaničila završetak projekta obnove fasada u gradu
0
Gradonačelnica Sarajeva ozvaničila završetak projekta obnove fasada u gradu
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je ozvaničila završetak projekta obnove fasada na stambeno-poslovnim objektima iz austro-ugarskog perioda u Titovoj ulici.
Svečanosti su prisustvovali mandatar Vlade Kantona Sarajevo i kantonalni ministar stambenih poslova Samir Silajdžić, direktor Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo Munib Buljina i predstavnici firme "Neimari", koja je izvodila radove, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Ovim projektom predviđeno je vraćanje starog sjaja objektima građenim u austro-ugarskom periodu, koji svojim arhitektonskim izgledom i vrijednošću čine grad Sarajevo prepoznatljivom evropskom metropolom. Upravo uljepšavanje fasada na zgradama koje imaju kulturno-historijski značaj, daje poseban sjaj našem gradu, te doprinosi da Sarajevo ostane vodeća turistička destinacija u BiH", istakla je gradonačelnica Borovac.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 850.000, s tim da je Grad Sarajevo izdvojio 650.000, a Ministarstvo stambenih poslova KS-a 200.000 KM.

Gradonačelnica Borovac najavila je da će se u sljedećoj godini nastaviti projekt sanacije fasada na objektima u ulici Obali Kulina bana.

Grad Sarajevo je u budžetu za 2007. godinu za realizaciju ovog kapitalnog projekta već planirao milion KM, a Kanton Sarajevo iskazao je namjeru da ponovno sufinansira ovaj projekt s 200.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: