Ogromna ulična vrijednost
53

Gradonačelnica sa Floride tokom ribarenja pronašla više od 30 kilograma kokaina

F. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Gradonačelnica Tampe, grada na Floridi, Jane Castor imala je prilično neočekivani ulov tokom nedavnog ribolova. Naime, Castor je tokom ribolova na Florida Keysu naišla na više od 30 kilograma kokaina.

Droga je imala procijenjenu uličnu vrijednost od 1,1 milion dolara, rekao je glavni agent patrole Walter Slosar iz sektora američke granične ophodnje u Miamiju.

Slosar je 24. jula na društvenim mrežama rekao da je kokain "otkrio rekreativni nautičar" tokom vikenda i da su ga zaplijenili pripadnici granične policije. Podijelio je fotografiju izvlačenja 25 cigli, a na svakoj je bila oznaka sa ljubičastim leptirom. Identitet "rekreativnog nautičara" tada nije bio oktriven.

Castor je sa svojom porodicom lovila mahi-mahi na Florida Keysu kada su uočili paket, ispričala je gradonačelnica za Tampa Bay Times u članku objavljenom u utorak.

"Gradonačelnica Jane Castor nikad nije van dužnosti. Ovaj put radi s uredom šerifa okruga Monroe", objavila je u utorak gradska uprava Tampe na Facebooku dijeleći poveznicu na članak o incidentu.

Castor ipak nije neisukusna u provođenju zakona. Prije nego je postala gradonačelnica bila je i prva žena šef policije u Tampi.