{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građevinska inspekcija zabranila radove u Karlovačkoj pivovari

F
2.4.2007. u 15:27
0
0
Građevinska inspekcija zabranila radove u Karlovačkoj pivovari
0
Građevinska inspekcija zabranila radove u Karlovačkoj pivovari
Građevinska inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva saopćila je danas da je u Karlovačkoj pivovari zatvorila gradilište nove energane, koja je jedinstvenim projektom vezana s postrojenjem za rekuperaciju ugljičnog dioksida.
Inspekcijskim pregledom 30. marta utvrđeno je da se radovi na postrojenju ne obavljaju u skladu s građevinskom dozvolom.

Time ostaje na snazi rješenje inspekcije zaštite okoliša o
privremenoj zabrani rada fermentacije, što znači proizvodnje piva.

Inspekcija je Pivovari naložila otklanjanje nepravilnosti.
Glasnogovornica Ministarstva graditeljstva Kata Gojević objasnila je da Karlovačka pivovara za energanu i postrojenje za rekuperaciju CO2 ima jednu građevinsku dozvolu i da ne postoji mogućnost izdavanja parcijalne uporabne dozvole za postrojenje za rekuperaciju jer se za jednu građevinsku dozvolu izdaje jedna jedinstvena uporabna dozvola.

Tako se zabrana odnosi i na produžetak funkcionalne probe sustava za rekuperaciju ugljičnog dioksida kao zadnje faze građenja, kaže se u saopćenju Ministarstva.

Proba rada postrojenja za rekuperaciju ugljičnog dioksida obavljena je od 20. do 26. marta sukladno glavnom izvedbenom projektu strojarskih i termoenergetskih instalacija nove energane. Ona nije u potpunosti uspjela zbog rupe u balonu za spremanje ugljičnog dioksida.

Pivovara je Inspekciju obavijestila o tome 28. marta i najavila da će 31. marta nastaviti s probom toga sustava.

Problemi u Karlovačkoj pivovari uočeni su nakon što su 23. februara kod Pivovarskog potoka smrtno stradali jedan čovjek i njegov pas. U danima koji su uslijedili kriminalističkom je obradom utvrđeno da je Karlovačka pivovara "protuzakonito u ispust sustava oborinskih voda usmjerila ugljični dioksid i time dovela do znatnijeg onečišćenja okoliša".

Tada je po nalogu Eko-stožera početkom ožujka "ispust ugljičnog dioksida privremeno preusmjeren u zrak, do osposobljavanja uređaja za rekuperaciju ugljičnog dioksida, uz obavezu konstantnog mjerenja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: