{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Građanska parnica protiv Strauss-Kahna

S
9.8.2011. u 08:39
0
1
Građanska parnica protiv Strauss-Kahna
0
Građanska parnica protiv Strauss-Kahna
Nafissatou Diallo (Foto: Reuters)
Služavka u hotelu "Sofitel" u New Yorku Nafissatou Diallo, koja je optužila bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna za seksualni napad, podnijela je građansku tužbu protiv njega.
U tužbi, koja je podnesena sudu u New Yorku i potražuje se nenaveden iznos odštete, Diallo navodi da je ponižena, maltretirana i degradirana.

Strauss-Kahn je negirao krivicu prema optužbama za seksualni napad i oslobođen je uz kauciju. Njegovi advokati izjavili su da je tužba bezvrijedna i najavili su da će je osporiti.

U sudskom podnesak Diallo navodi da ju je Strauss-Kahn "namjerno, brutalno i nasilno seksualno napao i da je tokom tog procesa degradirano, poniženo i opljačkano njeno dostojanstvo kao žene."

Diallo u tužbi navodi da je Strauss-Kahn povrijedio njenu vaginu, rame, poderao donji veš i nasilno je vukao za potiljak tokom navodnog napada 14. maja.

Prije pojave optužbi Strauss-Kahn je bio viđen kao vodeći kandidat za predsjednika Francuske na izborima zakazanim za iduću godinu.

On treba da se ponovo pojavi pred sudom 23. avgusta.

Tužilaštvo navodi da dokazi dobijeni analizom DNK-a povezuju Strauss-Kahna sa napadom u hotelu u New Yorku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: