Građane Njemačke čeka teška godina

F
FENA
20.12.2008. u 14:55
0
0
Građane Njemačke čeka teška godina
0
Građane Njemačke čeka teška godina Foto: Reuters
Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u božićnoj i novogodišnjoj čestitki, objavljenoj u subotu na internetskoj stranici savezne vlade, građane Njemačke na zbijanje redova u borbi protiv gospodarskih teškoća koje Njemačku očekuju u novoj 2009. godini.
"Pred nama leži godina puna izazova", rekla je Merkel u svojoj poruci te je zaključila da je potrebno "zbijanje redova" svih slojeva društva u prevladavanju poteškoća koje donosi sljedeća godina.

Ona je ukazala i na tzv. drugi paket mjera za pomoć njemačkom gospodarstvu koji bi trebao stupiti na snagu krajem januara.

"Njemačka vlada je za pomoć posrnuloj konjunkturi već donijela jedan paket mjera a početkom godina stiže i drugi", rekla je njemačka kancelarka.

Ukazala je na to da će drugi paket mjera biti usredotočen na očuvanje i stvaranje novih radnih mjesta a u tome će prednost biti dana ulaganjima u obrazovanje, infrastrukturu te modernizaciju i uvođenje širokopojasne internetske mreže "u sve kutke zemlje".

"Naš je cilj da Njemačka iz krize izađe ojačana, modernizirana i bolje pripremljena za 21. stoljeće i globalizaciju", izjavila je Merkel u svojoj audio i videoporuci postavljenoj na vladinoj internetskoj stranici.

Na kraju poruke ona je građanima poručila da se preko praznika "dobro odmore" i da "sakupe snagu", prenosi Hina.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: