Svijet
0

Govor Hillary Clinton dobio pohvale

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Opća ocjena u Denveru je da je Hillary Clinton održala odličan govor, na trenutke vrlo emotivan, na čijem je početku pozvala svoje pristaše, ali i sve demokrate, da na izborima u studenome glasaju za Baracka Obamu, čovjeka koji joj je nanio poraz na stranačkim izborima.

“Bez obzira na to jeste li glasali za mene ili Baracka Obamu sada je vrijeme da se ujedinimo i budemo jedna stranka s jednim ciljem…”, rekla je Hillary Clinton u svom govoru. Senatorica Clinton doista je zvučala kao čelnica koja poziva na jedinstvo stranke. Svojim pristašama poručila je: zaboravite izborne stranačke bitke i okrenimo se budućnosti s Barackom Obamom kao predsjednikom Sjedinjenih Država.

Njezine pristaše bučno su pozdravljale ženu koja je bila jako blizu da bude predsjednički kandidat stranke, a to je impresioniralo i predsjedničkog kandidata Baracka Obamu koji je njen govor gledao iz Montane gdje vodi svoju kampanju prije dolaska u Denver. Senatorica Clinton tijekom svog govora oštro je napadala republikanskog predsjedničkog kandidata Johna McCaina.

“S takvim političkim programom doista ne iznenađuje da će George Bush i John McCain biti zajedno sljedeće sedmice u gradovima-blizancima: Mineapollisu i St. Paulu. Ovih dana, naime, njih dvojicu teško je razlikovati…”, kazala je Clinton.

Nekadašnji guverner Virginije Mark Warner u svom je govoru pozvao je Amerikance da se ne dijele po stranačkoj pripadnosti.

“Trebamo čelnike koji će nas privući ne zato što su republikanci ili demokrati već prije svega Amerikanci”, rekao je on.

Večeras na Demokratskoj konvenciji središnji govornik je dopredsjednički kandidat John Biden od kojeg se očekuje da će dosta govoriti o vanjskoj politici. Međutim, govor će održati i bivši predsjednik Bill Clinton koji će sigurno podržati Baracka Obamu. Njegovo ponašanje i držanje ipak ostavljaju prostora za spekulacije. Uostalom, Bill Clinton neće sutra biti u Denveru kad Barack Obama bude službeno prihvatio predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, javio je Glas Amerike.