{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gotovinina obrana najavila žalbu na odluku raspravnog vijeća o kehou

F
21.9.2007. u 15:35
0
0
Gotovinina obrana najavila žalbu na odluku raspravnog vijeća o kehou
0
Gotovinina obrana najavila žalbu na odluku raspravnog vijeća o kehou
Obrana haškog optuženika Ante Gotovine najavila je da će se, "bude li potrebno", žaliti na odluku Raspravnog vijeća ICTY-a koje je odbacilo prigovore vezane uz odvjetnika Grega Kehoea, doznaje Hina u petak.
Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) naredilo je Tužiteljstvu da mu preda sve dokumente vezane uz razdoblje u kojem je Kehoe radio za haško Tužiteljstvo, na što su se, iz različitih razloga, žalili i Tužiteljstvo i Gotovinina obrana.

Predaja svih materijala ugrozila bi povjerljivost podataka i neovisnost optužbe, drži Tužiteljstvo, a obrana pak da bi pregled preopsežnih i irelevantnih dokumenata mogao utjecati na pravednost i duljinu suđenja.

Prigovore obiju strana Raspravno vijeće odbacilo je u utorak.

"General Gotovina obavještava Raspravno vijeće o prigovorima i zadržava pravo te prigovore iznijeti i pred Žalbenim vijećem, bude li potrebno", piše Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić u petak u odgovoru na Odluku Raspravnog vijeća.

Kehoe je 2006., postao jedan od branitelja u timu Ante Gotovine, ali je ranije za haško Tužiteljstvo istraživao vojno-redarstvenu akciju Oluja provedenu 1995. Budući da je Gotovina optužen za ratne zločine protiv krajinskih Srba počinjene tijekom i nakon operacije Oluja, protiv Kehoa su podnesene prijave da je u sukobu interesa.

Tužiteljstvo je zahtijevalo pravo na to da Raspravnom vijeću podnese samo zbirne informacije oko Kehoeovog rada za tužiteljstvo, a ne I materijale iz tog vremena, kako se ne bi ugrozila povjerljivost podataka i neovisnost tužiteljstva.

U pisanoj obavijesti odvjetnika Mišetića stoji, između ostalog, da Raspravno vijeće "mora imati pristup relevantnim dokumentima u izvornom i nepročišćenom obliku".

Ako Raspravno vijeće ne bi imalo pristup svim dokumentima ono "ne bi moglo svoju zadaću obavljati kao čuvar pravičnog i poštenog suđenja", piše Mišetić u svojim prigovorima čiju je kopiju dobila Hina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: