{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gotovinina obrana najavila žalbu na odluku raspravnog vijeća o kehou

F
21.9.2007. u 15:35
0
0
Gotovinina obrana najavila žalbu na odluku raspravnog vijeća o kehou
0
Gotovinina obrana najavila žalbu na odluku raspravnog vijeća o kehou
Obrana haškog optuženika Ante Gotovine najavila je da će se, "bude li potrebno", žaliti na odluku Raspravnog vijeća ICTY-a koje je odbacilo prigovore vezane uz odvjetnika Grega Kehoea, doznaje Hina u petak.
Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) naredilo je Tužiteljstvu da mu preda sve dokumente vezane uz razdoblje u kojem je Kehoe radio za haško Tužiteljstvo, na što su se, iz različitih razloga, žalili i Tužiteljstvo i Gotovinina obrana.

Predaja svih materijala ugrozila bi povjerljivost podataka i neovisnost optužbe, drži Tužiteljstvo, a obrana pak da bi pregled preopsežnih i irelevantnih dokumenata mogao utjecati na pravednost i duljinu suđenja.

Prigovore obiju strana Raspravno vijeće odbacilo je u utorak.

"General Gotovina obavještava Raspravno vijeće o prigovorima i zadržava pravo te prigovore iznijeti i pred Žalbenim vijećem, bude li potrebno", piše Gotovinin odvjetnik Luka Mišetić u petak u odgovoru na Odluku Raspravnog vijeća.

Kehoe je 2006., postao jedan od branitelja u timu Ante Gotovine, ali je ranije za haško Tužiteljstvo istraživao vojno-redarstvenu akciju Oluja provedenu 1995. Budući da je Gotovina optužen za ratne zločine protiv krajinskih Srba počinjene tijekom i nakon operacije Oluja, protiv Kehoa su podnesene prijave da je u sukobu interesa.

Tužiteljstvo je zahtijevalo pravo na to da Raspravnom vijeću podnese samo zbirne informacije oko Kehoeovog rada za tužiteljstvo, a ne I materijale iz tog vremena, kako se ne bi ugrozila povjerljivost podataka i neovisnost tužiteljstva.

U pisanoj obavijesti odvjetnika Mišetića stoji, između ostalog, da Raspravno vijeće "mora imati pristup relevantnim dokumentima u izvornom i nepročišćenom obliku".

Ako Raspravno vijeće ne bi imalo pristup svim dokumentima ono "ne bi moglo svoju zadaću obavljati kao čuvar pravičnog i poštenog suđenja", piše Mišetić u svojim prigovorima čiju je kopiju dobila Hina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: