Svijet
0

Google Maps će ukloniti fotografiju ubijenog 14-godišnjaka

Klix.ba
Jose Barrera iz San Francisca zahtijeva od Google Mapsa da ukloni snimak koji prikazuje tijelo njegovog 14-godišnjeg sina, ubijenog 2009. godine.

Barrera navodi kako je tek prošle sedmice saznao za snimak te da zahtijeva od kompanije Google da, iz poštovanja prema njegovom sinu, ukloni snimak.

"Kada sam vidio snimak, činilo mi se kao da se sve jučer dogodilo i vratilo mi je mnogo uspomena", rekao je Barrera.

Snimak prikazuje tijelo na tlu u blizini željezničkih šina i nekolicinu drugih osoba, najvjerovatnije inspektora. Iz Googlea tvrde da će snimak ostati na stranici malo duže od sedam dana.

"Kada su nam se mediji obratili zbog snimka, počeli smo tražiti rješenje. Google nije nikada ranije ubrzao izmjenu satelitskih snimaka na svojim mapama, ali, s obzirom na okolnosti, željeli smo učiniti izuzetak. Smatramo da ćemo staviti novi snimak za nešto više od sedam dana, a razgovarali smo sa porodicom i objasnili im kako vrijedno radimo na izmjeni", rekao je Brian McClendon, potpredsjednik Google Mapsa.

Ubistvo Kevina Barrere još uvijek nije riješeno. Policija pretpostavlja da se desilo u noći 15. augusta 2009. godine, malo prije nego je tijelo pronađeno.