"Irski Fritzl"
0

Godinama silovao pastorku u Irskoj

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Žena iz Irske, koja se predstavila kao Catherine, javila se u program radio stanice Newstalk i ispričala kako je od tinejdžerskih godina siluje njen očuh, s kojim ima petero djece.

U uznemirujućem priznanju ona je izjavila da je sve počelo "u malom gradu gdje svako zna svakoga" i to kad joj je bilo samo 12 godina. Silovanja su se dešavala na izolovanoj farmi u blizini doma.

"Bio je napadan, nasilan i krupan čovjek. Govorila sam majci da me dira, a ona me nazvala lažljivicom", ispričala je Catherine, a prenosi irski Examiner.

Ona tvrdi da je nekoliko godina nakon što je seksualno zlostavljanje počelo, potražila pomoć javnog tužioca, koji nije želio preuzeti ovaj slučaj. Bila je zbunjena kad joj je sistem jasno rekao ne dok je tražila pravdu.

Nakon javljanja na radiju, vlast se aktivirala da pomogne ovoj ženi, kako bi se klupko konačno počelo odmotavati i kako bi odgovorne osobe bile privedene pred lice pravde. Sve to, naravno, ukoliko je priča Irkinje, koja podsjeća na slučaj Austrijanca Jozefa Fritzla, tačna.

Prema njenim riječima, prvo dijete s očuhom je dobila sa 18 godina. Tada se morala preseliti u drugu kuću, udaljenu od porodične u kojoj je ranije živjela.

"Nije bilo izlaza", rekla je, dodajući da je imala "18 ili 19 kad je otkrila da je ponovo trudna".

Do 21. godine već je imala četvero djece i sama ih odgajala.

"Jednog dana sam počela razgovarati sa djevojkom iz susjedstva. Pitala me je li sve uredu. Pozvala je socijalnog radnika, ali ja sam bila prestravljena da bi mogli otkriti da u svemu zavisim od njega", ispričala je.

Pa iako je kasnije priznala socijalnom radniku šta se dešava, vlast nije poduzela ništa. Uz pomoć susjede pobjegla je u SAD. Kasnije se vratila kući pokušavajući da dobije svoju djecu, ali je očuh zaprijetio da će je ubiti.

"Uvukao me u auto i silovao. Šesnaest godina, koliko mi se sve to događa, još niko na sudu nije čuo za moj slučaj. Taj čovjek nikad neće shvatiti šta mi je uradio", kaže Catherine. "Izađem li vani i ukradem auto, stavit će me iza rešetaka, ali kad neko nekome tako uništi život - to je OK. Upravo tako mi moja zemlja govori."