Svijet
0

Glumica optužena za slanje otrovnih pisama Obami i Bloombergu

SRNA
Shannon Richardson
Shannon Richardson
Glumica iz Teksasa Shannon Richardson optužena je za slanje otrovnih pisama američkom predsjedniku Baracku Obami i gradonačelniku Njujorka Michaelu Bloombergu, objavio je BBC.

Tridesetpetogodišnja glumica, koja je trudna, a već ima petero djece, prvo je optužila svog muža za otrovna pisma, ali policija tvrdi da ih je ona poslala. Richardson se jučer kratko pojavila u sudnici zbog optužbe da je slala otrovna pisma Baraku Obami.

"Kazna za taj čin može biti do deset godina zatvora", navela je glasnogovornica kancelarije pravobranilaštva SAD. Policija tvrdi da je Richardson kontaktirala FBI 30. maja da bi optužila muža za slanje pisama. Međutim, istražni organi su uvidjeli da postoje brojne nepravilnosti u njenoj priči, te je ona podvrgnuta testu na detektoru laži koji nije prošla.

Tokom ispitivanja je priznala da je slala pisma sa smrtonosnim otrovom - ricinom, ali da ih je njen muž napisao i rekao joj da ih pošalje. Pisma su 20. maja poslata bez povratne adrese. Protiv njenog muža nije podnesena nikakva optužba. Njegov advokat je kazao kako se Richardsonovi razvode i da bi njihovo prvo dijete trebalo da se rodi u oktobru. Shannon ima petero djece iz prijašnjih veza.