{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Globalno zagrijavanje će povećati infekcijske bolesti

S
19.9.2007. u 13:40
0
0
Globalno zagrijavanje će povećati infekcijske bolesti
0
Globalno zagrijavanje će povećati infekcijske bolesti
Prema novoj studiji globalno zagrijavanje će dovesti do povećanja broja infektivnih bolesti i to putem virusa i mikroba koji se šire vodom. Ovaj problem je već postao aktuelan u nekim dijelovima naše planete, a naučnici smatraju da će se situacija pogoršati s vremenom.
Infekcijske bolesti će postati mnogo gore kako globalno zatopljenje bude napredovalo jer promjene koje se dešavaju u našoj klimi pogoduju širenju virusa i mikroba, prenio je u srijedu AFP.

Studija u kojoj su učestvovali svjetski klimatolozi i mikrobiolozi pokazuje kako su se infekcijske bolesti već počele brže širiti u nekim krajevima svijeta.

Prema njihovim riječima, globalno zatopljenje napreduje brže nego se očekivalo pa bi infekcije mogle iznenaditi svjetske zdravstvene institucije.

U opasnosti su predjeli Afrike u kojima prisustvo komaraca prenosilaca malarije uzrokuje povećanje infektivnih bolesti. Osim malarije, toplotnih udara, udara pod uticajem naglih temperaturnih devijacija, povećat će se i broj neuhranjenih osoba usljed suše ili poplava.

Prema predviđanjima eksperata, temperatura na Zemlji povećat će se oko 1,8 do 4 stepena C°.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: