Svijet
0

Glavaševa obrana: Suđenje se odugovlači iz političkih razloga

FENA
Odvjetnici Branimira Glavaša ocijenili su danas da se suđenje u slučajevima "garaža" i "selotejp" odugovlači zbog političkih razloga i da je sudsko vijeće neke odluke donijelo kako bi se s glavnom raspravom nastavilo tek nakon izbora.

Odvjetnik Veljko Miljević smatra da je zbog odugovlačenja postupka sudsko vijeće danas odbilo neke prijedloge obrane, kao što je izdvajanje dijela iskaza krunskog svjedoka Krunoslava Fehira.

Zbog odbijenih prijedloga obrana će se žaliti Vrhovnom sudu. No, uvjeren je da su mogućnost žalbe u ovoj fazi dobili iz "drugih razloga".

"To je stvar koja se ne tiče prava, to je stvar neke juridike, a to su izbori. Taman će Vrhovni sud o našim žalbama odlučiti negdje do izbora i onda ćemo imati mogućnost da nakon izbora uđemo u radnu fazu glavne rasprave", kazao je Miljević.

Glavaševa obrana vjeruje da u iskazima krunskog svjedoka ima nezakonitosti koje se ne bi smjele naći u spisu, kao i kod iskaza dvojice svjedoka koji se zbog zaštite identiteta vode pod pseudonimima. Nezakonitim smatraju i sve dokaze prikupljene u okviru tzv. hitnih istražnih radnji.