{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Glavaševa obrana ne želi svjedočenje krunskog svjedoka

F
18.10.2007. u 12:59
0
0
Glavaševa obrana ne želi svjedočenje krunskog svjedoka
0
Glavaševa obrana ne želi svjedočenje krunskog svjedoka
Glavaševa obrana zatražila je danas da se na suđenju za slučajeve "selotejp" i "garaža" ne sasluša Krunoslav Fehir, krunski svjedok koji je ranije bio osumnjičenik i čiji su medijski istupi pokrenuli istragu o Glavaševoj umiješanosti u zločine protiv srpskih civila u ratnom Osijeku.
Odvjetnici tvrde da je Fehir nezakonito od osumnjičenika postao krunski svjedok, bez da je o tome obaviještena Glavaševa obrana koja zbog toga na to nije imala pravo žalbe. Smatraju i da je postavljanjem Fehira kao krunskog svjedoka prekršen Zakon o USKOK-u jer tvrde da takav status ne može dobiti osoba osumnjičena za ubojstvo.

"Fehir je u svjedočenjima ali i u javnosti sam sebe označio kao počinitelja više kaznenih djela ubojstva", rekao je odvjetnik Dražen Matijević koji je zatražio da se iz spisa izuzmu svi Fehirovi iskazi te da ga sud ne sasluša kao svjedoka.

Predstavnici državnog odvjetništva usprotivili su se takvom prijedlogu rekavši da je Fehir priznao da je pucao u Čedomira Vučkovića, za kojega je kasnije nepobitno utvrđeno da je umro od trovanja sumpornom kiselinom, a ne od njegovog metka.

Glavaševa obrana tražila je da se iz spisa izbaci i istražno saslušanje zaštićenog svjedoka broj šest. No, ne protive se njegovom ponovnom saslušanju na zagrebačkom Županijskom sudu, kao i u slučaju Nikole Vasića, navodnoj žrtvi Glavaševa zlostavljanja.

Od zvučnijih imena obrana je predložila i svjedočenja predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, urednika HTV-ove emisije "Nedjeljom u 2" Aleksandra Stankovica zbog razgovora s Fehirom te Vladimira Fabera, koji je bio na čelu osječke policije za vrijeme istrage.

Medu više od pedeset svjedoka predloženi su i bivši ministar obrane Martin Špegelj, bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić, nekadašnji pročelnik obavještajnih službi Josip Perković te Gordan Čačić, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije koji je u vrijeme zločina bio pripadnik zaštitne bojne pri Sekretarijata za narodnu obranu kojemu je na čelu bio Glavaš.

O dokaznim prijedlozima obrane sudsko vijeće trebalo bi se očitovati u poslijepodnevnom dijelu rasprave.

Uz Glavaša za ratne zločine u garaži Sekretarijata i na obali Drave optuženi su Ivica Krnjak, Gordana Getoš-Magdić, Mirko Sivić, Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: