Svijet
0

Glavašev "modni detalj" izazvao raspravu u sudnici

FENA
Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda današnju je raspravu u slučajevima "garaža" i "selotejp" počelo odlučivanjem smije li Branimir Glavaš, prvi hrvatski političar optužen za ratne zločine u sudnici nositi plavi šal sa slavonskim motivima.

Glavašev je odvjetnik Ante Madunić prigovorio što se njegovu branjeniku nije dozvolilo da u sudnici nosi šal sa slavonskim obilježjima, a Glavaš je zaprijetio da će zbog toga otkazati punomoć odvjetnicima i na taj način onemogućiti nastavak suđenja. Pritom je ustvrdio i da sud nije samostalan te da radi pod pritiskom.

Nakon 15-minutne stanke sudsko je vijeće Glavašu dozvolilo da raspravu prati ogrnut šalom, no sudac Željko Horvatović opomenuo ga je zbog vrijeđanja i kazao da će ga sljedeći put isključiti s rasprave.

Na sudu se doznaje da ovaj incident nije prvi izazvan Glavaševim modnim detaljima. Navodno mu je već u ponedjeljak sud pokušao zabraniti da svoju obranu iznese obučen u tradicionalni šokački kaput reklju, ali je odluka ipak promijenjena.

Suđenje je nastavljeno obranom drugooptuženog Ivice Krnjaka koji odgovara na pitanja obrane, optužbe i sudskog vijeća.